ΛΕΥΚΑΔΑ

Σχετικά με την Λευκάδα

Εξερευνήστε το νησί!

Το νησί της Λευκάδας είναι ένας δημοφιλής προορισμός, καθώς πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ενός ιδανικού προορισμού διακοπών. Η Λευκάδα είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που προσφέρει εύκολη πρόσβαση από την ηπειρωτική χώρα, καθώς οι τουρίστες από την Ευρώπη που ταξιδεύουν στην Ελλάδα διασχίζοντας το βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας μπορούν να πάρουν την εθνική οδό Εγνατία Οδό και την υποθαλάσσια σήραγγα της Πρέβεζας-Ακτίου. Επιπλέον, η Λευκάδα συνδέεται με την ακτή της Αιτωλοακαρνανίας με μια γέφυρα μήκους 50 μέτρων, καθιστώντας το νησί εύκολα προσβάσιμο και εξαιρετικά οικονομικό για τον επισκέπτη, εξοικονομώντας στον επισκέπτη τόσο χρόνο όσο και χρήμα. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εγγύτητά του με τον «Διεθνή Αερολιμένα Ακτίου» και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας (για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη). Η Λευκάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα Λιμάνια στη Μεσόγειο, την ικανότητα πρόσδεσης μεγάλου αριθμού σκαφών (600 θέσεων).

Η φυσική ομορφιά του νησιού είναι απαράμιλλη! Η Λευκάδα συνδυάζει την καταγάλανη θάλασσα με την πράσινη πλούσια βλάστηση, ο συνδυασμός της οποίας γοητεύει τους επισκέπτες και προσφέρει αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης! Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από το μεγαλείο της περιοχής, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και διανοούμενους! Η ομορφιά της φύσης μπορεί επίσης να βρεθεί ανάμεσα σε διάσημες παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι, το Εγκρεμνοί, ο Γιαλός, τα Πεύκλια, το Κάθισμα, ο Μύλος, ο Άγιος Ιωάννης, η Γύρα, το Κάστρο, ο Μικρός Γιαλός, η Αγιοφύλλη με τα κρυστάλλινα νερά και την ψιλή άμμο.

Το νησί της Λευκάδας περιβάλλεται από ένα σύμπλεγμα είκοσι τεσσάρων μικρότερων ή μεγαλύτερων νησιών που φαίνεται να «διασκορπίζονται» στο Ιόνιο Πέλαγος. Αυτά τα νησιά προσφέρουν μια μεγάλη πρόκληση για εξερεύνηση χάρη στο τοπίο και την αντίθεση που παρουσιάστηκε. Οι υπέροχες παραλίες του νησιού δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ασχοληθούν με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως π.χ. ιστιοπλοΐα, wind-surfing, kite-surfing, θαλάσσιο σκι, τζετ σκι, beach volley, καταδύσεις και ψάρεμα. Ακριβώς για να αναφέρουμε μερικές δραστηριότητες, οι οποίες εμπλέκουν το σώμα και απαλύνουν την ψυχή, κάνοντας οποιονδήποτε επισκέπτη να ξεχάσει τα προβλήματά του.

Πρόσβαση στη Καρυά